ROOTS & OBAMA II



Dilluns parlavem d´un oportunitat històrica i avui, divendres, parlem d´una gran resposabilitat. Barack Obama ha estat escollit president dels EUA i s´enfronta a una situació complicada. Tot i això, la primera etapa, ser el primer president de raça negra (de mare blanca en el seu cas) dels Estats Units ja és un fet.

Per il.lustrar aquest esdeveniment, vam punxar un tema composat pel geni de Nova Orleáns, Allen Toussaint (del que segur ens ocuparem un altre dia) que va ser enregistrat el 1973 en el disc de debut de les Pointer Sisters, cuatre germanes que amb aquest album van encetar una carrera de més de trenta anys, amb tot tipus d´aventures i registres. Yes We Can Can!



Una altra consequència de les eleccions nordamèricanes serà que un dels pitjors dimonis que ha conegut el mon deixarà la seva situació de poder. Un personatge que, junt amb els seus complices, ens ha portat fins on estem ara.



Una de estrelles del segell Motown Records, que més brillaven el 1970 eren The Temptations. El gener de 1970 van treure un LP amb el títol “Psychedelic Shack”, on estava inclós el tema War. La gent, sobretot els que estaven contra la guerra de Vietnam, van começar a demanar que publiquessin el single pero els caps de la Motown no volien que les seves estrelles poguessin malmetre la seva imatge amb un tema tan compromés.

Van anunciar que treurien el single però van escollir un altre cantant per tornar a gravar la cançó. Edwin Starr venia d´una discográfica petita que havia estat comprada per Motown i havia tingut un exit relatiu, va dir que estaria encantat de fer el tema, el van publicar el juny d´aquell mateix any i va ser un hit absolut gràcies a la seva ràbia, el dramatisme i la intensitat que hi posava, tal com podem apreciar.



Edwin Starr va tenir alguns exits més, va marxar a viure a Anglaterra a mitjans dels setanta on va continuar la seva carrera amb algun tema disco i com a ICONA absoluta del circuit anglés de Northern Soul. Va morir el el 2003, curiosament pocs dies després de que comences l´ocupació nordamericana d´Irak.

0 comentarios: