BJM 3#04

Us deixem el programa d´ahir, llest per descarregar.

BJM 3#04

Inclou sucoses novetats, l´agenda BJM del proper octubre i una mica de música negra per acabar.

BJM 3#04 - PREVIA




Avui dedicarem el programa a muntar(vos) la nostra particular agenda de concerts pel proper mes. Podrem escoltar alguns temes del grups que visiten Barcelona en un octubre força atapeït.

Recordeu, aquesta nit a les 23h, en directe a Ràdio Ciutat Vella.

4 apunts sobre Nervous Norvus

Nervous Norvus, com Napoleó XIV, també va ser un one-hit wonder, també va ser un outsider i també és un dels pocs bojos que ha arrivat molt a dalt a les llistes de vendes fent coses com aquesta:




Això és Transfussion, el seu hit, gravat l’any 56 entre mirades d’estranyesa de crítics i radiofonistes. Un tema en el que Norvus fa una exaltació (que potser era un crítica) dels joves que van com bojos al volant i que demanen alegrement transfusions de sang.
Ballard va escriure Crash l’any 73. 17 anys abans un individu de California ja explorava el morbós tema dels accidents d’automòbil i el plaer.
No és estrany que, a mitjans anys 50, aquest tema fos prohibit en algunes emissores dels Estats Units.

El nom real de Nervous Norvus era Jimmy Drake, un camioner alcohòlic de California, que va començar la seva carrera musical gravant demos per altres al garatge de casa seva i que, a banda, es divertia escrivint lletres meravellosament avançades al seu temps. Un bon dia coneix al presentador de ràdio Red Blanchard, a qui havia fet arribar les seves composicions i amb el seu ajut graven els temes amb que Norvus salta a la fama. Malgrat tot, Norvus era un home molt tímid –borratxo però tímid-, fins al punt de no voler sortir al show de Ed Sullivan.

L’any 2004 s’edita la recopilació més important de Nervous Norvus, amb el títol de Stonage Woo, tret d’una cançó on es veuen els vincles del músic amb altres genis dels sorollets com Spike Jones.

El disc