AUDIO PROGRAMA #007 - 24 DE NOVEMBRE


Disponible per a descàrrega al següent link:

Buscant Jeff Mangum - 24/11/2008

PROGRAMA #007 - 24 DE NOVEMBRE

Avui a Buscant Jeff Mangum tenim un convidat molt especial.



Entrevistarem un dels cervells del Primavera Sound i master & commander de La[2] de Nitsa. Abel Suárez aka Dj Coco vindrà a respondre les nostres preguntes al voltant de l´inminent Primavera Club, sobre la propera edició del Sound i sobre qualsevol tema sucós que poguem treure...

Tot això sostingut per autèntiques perles musicals, aquest cop centrades en els artistes que en visitaran al desembre: The Wave Pictures, The Dodos, The Extraordinaires, The Thermals i Eli "Paperboy" Reed and The True Loves.

ROOTS & FRESH III

En el programa #006 del 17 de novembre, vam presentar cuatre novetats centrades en el funk instrumental.



Tot i això, per començar la secció, va tocar una mica de soul modern amb un ull posat al passat. Raphael Saadiq, cantant, compositor i productor de llarg recorregut, estrena la seva cuarta decada amb el seu cuart disc en solitari. Sense oblidar, cap al final de l'àlbum, els seus orígens dels noranta, ens presenta un grapat de grans temes soul amb esperit vintage.

El següent àlbum és de l´estiu de 2007 però mereix estar en aquest apartat contemporani. Daptone Records, que en 2007 també va editar el disc de Sharon Jones, és la discográfica de The Budos Band, un grup de Nova York format per 11 membres amb formació jazzística que han optat per l'afro-soul instrumental, tal com ells mateixos es defineixen. Tot i que es poden observar traces de deep funk i jazz.
En tot cas, aquest allau de metall i percussió el podreu enmarcar en una pel.licula. Una d´acció on no sortirà Daniel Craig però sí Fred Williamson.

Continuem amb uns novatillos que, a més, venen desde Brighton, United Kingdom. Novatillos en el bon sentit. Per la nova energia que ens poden aportar i l´oportunitat de veure shows de pur funk instrumental amb la bogeria de les persones joves

Porten junts desde 2005 i ara fa poc han tret el seu debut, que porta el mateix nom que el grup: The Grits. Han sigut editats per Freestyle Records y ja tenen bons padrins a la radio britànica. No és per menys perque demostren un gran control dels tempos, una mesurada i oportuna introducció de recursos moderns i la promesa de un directe poderós amb temes curts i explosius.


The Grits @ youtube.com


Anem una mica més al nord, fins a Glasgow, per presentar una proposta menys convencional que les anteriors. Coz Littler, que es presenta artisticament com a Mr. Chop, és propietari d´un estudi de gravació que te com base les gravacions vintage, amb tecnología antiga però de gran qualitat sense oblidar les ultimes eines creatives. La seva obra també opta per aquesta mescla i te una proposta de psycho funk, amb una harmònica vocal y uns ritmes que ens podrien portar a Ocean’s 14. Tot i que acaba de publicar el seu disc de debut amb Now-Again, una filial de Stones Throw, presentarem un tema del seu EP del mes de juny per anar fent boca.



Acabem amb una super banda de nova creació: Menahan Street Band. Membres dels Dap Kings, d'Antibalas, de El Michels Affair i de Budos Band s´han reunit sota les ordres del productor Thomas Brenneck (Sharon Jones, Amy Winehouse) per treure el disc “Make the road by walking”, nom inspirat en una organització social del barri i, suposem, en els versos de Machado.

De la mateixa manera, el nom de la banda ve del local d´assaig que han utilitzat al carrer Menahan de Brooklyn, on han aconseguit mezclar fantasticament un arsenal d´instruments, produir un so influenciat pel passat però adaptat al present. Podem pensar en Curtis Mayfield o en Mulatu Astatke, sense oblidar que tenim davant un grup de joves musics amb molt de talent.

Podriem demanar una mica més d´energia i ràbia però, per una banda, ja hem tingut una mica aquesta nit i, per l´altra, sempre s´ha de tenir en compte la part suau i sutil de la música.