AUDIO PROGRAMA #011 - 29 DESEMBRE


Disponible per a descàrrega al següent link:

Buscant Jeff Mangum - 29/12/08

PROGRAMA #011 (29 de desembre)

Avui a Buscant Jeff Mangum la segona part del repàs al millor del 2008. Sonaran Boston Spaceships, Robert Forster o Lidia Damunt, entre d'altres.



A més, el nostre expert en música negra també ens farà una selecció d'alguns dels grups més destacats de l'any que acaba.

Fotógrafo del Cielo: Els dimonis de Fernando Alfaro


Fotógrafo del Cielo és el segon disc de Surfin Bichos, editat l’any 1991 i és el disc on fan el salt definitiu per convertir-se en una de les bandes de rock de culte més grans (si no la més gran) que hi ha hagut mai a Espanya. Les lletres de Fernando Alfaro ja tenen el segell personal que encara avui, per sort, ens segueix regalant: una lírica apocalíptica, sòrdida, sobre conflictes personals, dilemes morals, plenes de “gente abollada” i històries de “gente escocida”. El món d’Alfaro és inconfusible, les seves lletres són sempre sorprenents però impossibles de confondre amb les de cap altre lletrista (“Miró al suelo y vio su alma, un paquete de tabaco arrugao”, “Qué puedo hacer yo si sólo soy un demonio con cuernos de caracol”,…).

Molts cops s’ha considerat Hermanos Carnales com el millor treball de Surfin’ Bichos, i no ho posarem en dubte (o sí), però Fotógrafo del Cielo és el disc que marca el camí i que posa sobre la taula totes les cartes que fan tan grans a Surfin’ Bichos. És un disc personal, on Alfaro treu tots els dimonis que porta dins, on es parla de drogues, de mort, de suicidi, de sexe, de les ganes de matar, és a dir, de l’amor.


Però Fotógrafo del Cielo no només té algunes de les millors lletres de Surfin’ Bichos, sino que a més hi ha cançóns rodones i la compenetració amb els altres membres de la banda és total. Sobretot es nota que el teclista i guitarrista Joaquín Pascual ja estava totalment integrat després que s’havia incorporat just abans de gravar el primer disc. Escocido, Un alud de septiembre Qué clase de Animal, Dulce Mal Trago, King Blood, Siete Veces Gato, Fotógrafo del Cielo, Sonidos o qualsevol de les altres converteixen Fotógrafo del Cielo en una obra inabarcable, un d’aquells discos que pots escoltar una i una altre vegada i on hi segueixes trobant nous alicients, noves sorpreses i noves interpretacions.