Jep&Decibels. "Orgia" de Sisa

Sovint s'ha considerat "Qualsevol Nit Pot Sortir El Sol" com l'obra magna de Jaume Sisa. Propulsat per la condició d'himne interplanetari del tema titular, el segon LP de l'altre "noi del Poble Sec" ha relegat la resta de la seva obra a un segon pla. És per això que desde BJM volem reivindicar la seva opera prima, el meravellós i delirant "Orgia", de 1971.
Sisa va arribar a "Orgia" després de l'aventura de Música Dispersa i la publicació del seu single de debut en solitari, "L'Home Dibuixat", i un bagatge professional fora del món de la música força extens: venedor de llibres, representant d'electrodomèstics, oficinista (la seva primera vocació, segons asegura), dependent, enquestador, cambrer... I tot abans de complir els 23 anys, una edat ben tendra per un disc madur malgrat el seu esperit enrauxat.
"Orgia" combina folk, beat, psicodèlia i rock n'roll d'inspiració anglosaxona amb elements de la cultura catalana: referenciada abundantment en les lletres, però també palesa en elements musicals com l'ús del cant coral a "Pasqua Florida a l'Illa d'Enlloc" o els aires de cobla de moltes de les cançons. A més, el debut de Jaume Sisa és un d'aquells treballs que, a l'importància que va suposar la seva aparició dins el context cultural imperant, cal unir un tarannà clarament lúdic per qui el va perpetrar però, sobretot, per a qui l'escolta avui, gairebé 40 anys després.

Descàrrega

0 comentarios: