ROOTS & ROTS I

Aquesta secció estarà dedicada al que trobo que són les arrels humanes del ritme. Parlo simplement del que notem al nostre estòmac, quan un baix o un timbal posen en marxa alguna cosa que tenim amagada al cervell.



Des que em vau proposar aquesta col.laboració tinc molt clar qui l´estrenaria. Us porto un fantástic tema hiphop que un trio de Barcelona van gravar per Galleta Records aquest 2008.

Ells es diuen El Gremio, són ElFeo1, Nerko i DJCode. Podeu escoltar la cara A del primer single al seu Myspace.

Com a segon plat del día tenim una bona ració de disco dels setanta.

Stereo MC's van utilitzar un sampler d´aquest tema pel seu hit de 1992, 'Connected'. Una gran cançó que recorda als últims dies del Madchester i The Haçienda.

Però no hem vingut per això. Ara agafarem el Concorde desde Londres el 1992 i aterrarem a Nova York el 1978. Directes a Studio 54. La era disco està acabant però encara te bona salut. Un dels seus artistes és Jimmy Bo Horne, que ara encara viu a la seva Palm Beach natal, a Florida i es dedica a promoure concerts sense descartar una tornada al mon discogràfic. Després de treure alguns singles que van tenir força exit com “Spank” va provar amb aquest tema que es titula “Let me be your lover”. Sí, estem d´acord, totalment pensat per la pista. Per tant, ara ens aixecarem, penjarem la bola de miralls, engerarem les llums de colors i a ballar. Tothom a ballar.



Jimmy Bo Horne - 'Let Me Be Your Lover' (1978) - Download

Per acabar, una debilitat personal: el músic de Jazz etíop Mulatu Astatke. De ben segur que el podrem escoltar més vegades en aquesta secció, però ara mateix és totalment necessari mencionar el concert que el 17 d´abril de 2008 va fer amb la banda de afro/jazz/funk/hiphop londinenca The Heliocentrics al Cargo de la capital anglesa. Una excelent combinació entre l´experiencia de Astatke, les seves delicioses composicions i la força d´uns joves que donaran molt de joc en el futur.



Si heu arribat fins aquí, no puc més que oferir la gravació del concert com a petit regal. El so és força bo:

Mulatu Astatke & The Heliocentrics - 17 Abril 2008 - Cargo, London

Part 1
Part 2

1 comentarios:

  trinxo

27 de octubre de 2008, 18:22

Ei tu! expert en musica negra, thanks pel concert del mulatu aquesta, enormisimo, m'he fet fan.