Jep&Decibels. "American Beauty" de The Grateful Dead



The Grateful Dead sovint han estat objecte paròdia degut a l'interminable de les seves gires i dels seus concerts, la profusió capil·lar del seu líder Jerry Garcia, però sobretot per culpa dels seus fans més integristes, els "Deadheads". El misticisme desaforat, la estètica de samarretes psicodèliques destenyides que han perpetuat molt més enllà de la segona meitat dels seixanta i amb una edat força desaconsellable per a lluir-les ha desviat massa vegades l'atenció del que realment importa en una banda: la música.
Centrant-nos en aquesta vessant, The Dead tenen un grapat de discos que, sense haver-los escoltat, tenen la pinta d'avorrir-me soberanament, però va haver una època en que van decidir-se a fer cançons boniques i de debò que ho van aconseguir. Parlo de l'època de discos com "Workingman's Dead" i "American Beauty" que hem recordat aquesta setmana, on la megalomania es deixa de banda i hi abunda un afortunat i balsàmic aliatge de folk, rock, country, blues i pop de rivets lleument psicodèlics. Tant poc original com disfrutable i, com dic, una col·lecció de cançons rodones de les que es pot rescatar un valuós component humanista d'entre el detritus de l'empanada hippie.


Descàrrega

Temporada 3 - Programa 1

Ahir va començar la Tercera Temporada de Buscant Jeff Mangum!

I ho vam fer amb un programa ple d’emocions, recordant l’American Beauty dels Grateful Dead, explicant anècdotes d’excursions lisèrgiques i parlant de Freaks and Geeks (la millor sèrie d’institut de la història?)



A més també vam escoltar com a novetats a Jaill, Les Savy Fav i Lloyd Cole, i ens va visitar el Dr. Kalaupapa, que ens va presentar un personatge memorable que entra directament al TOP de les seva secció: Napoleon XIV.

Tot això i molt més ho trobareu si descarregueu el programa:

http://www.megaupload.com/?d=YP7UCC5G

Aneu amb compte, que Tim Harrington us vigila




BJM 3#01 La Prèvia



Hey you,

arriba el primer dilluns de setembre i, amb ell, el retorn de Buscant Jeff Mangum a les ones hertzianes (i a internet, que estem al segle XXI). Afortunadament sembla que a poc a poc deixem enrera aquesta època de l'any tant sobrevalorada i en la que la majoria d'adults vesteixen com si fossin escolars, i tornem a la normalitat, meravellosa normalitat.
Això passa per encetar la temporada a ple rendiment, res de patxangues a països del golf Pèrsic. No. Novetats, un Jep i Decibels com Déu mana i el final del programa amb el Dr. Kalaupapa i la seva enciclopèdia d'excepcions musicals. De cara a la setmana que ve, esperem el Daniel amb la seva negritud rítmica.
Gràcies per la vostra atenció, i fins aquesta nit a les 23h al 100.5 FM i a www.radiociutatvella.es
Demà penjarem també el programa en aquest bloc.